Popis
Káva Obnova s prívlastkom Emília je energická zmes 100% arabík rafinovanej konzistencie pripravovaná v známej slovenskej pražiarni Zlaté zrnko v rámci spolupráce na projekte Cesta obnovy života a vzťahov našej Žilinskej diecézy.
Čistá a hladká chuť kakaa s jemnou príchuťou acidity. Šálka tejto kávy vás ohromí vôňami liesky, orechov a pečeného chleba.
Ocenenia: Víťaz 1 hviezdy na Great Taste Awards 2018 v kategórii espresso.
Pôvod: Káva Obnova je zmes 6 až 7 káv s pôvodom, 100% arabica. Pôvod hlavnej zložky: Brazília. Je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmes pripravujú talianski odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť.
Praženie: na espresso (CITY+ FULLCITY vyvážená chuť acidity a horkosti)
Použitie: espresso
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Naša skúsenosť: Káva Obnova s prívlastkom Emília je vhodná na lahodné espresso aj do mliečnych nápojov. Nemá ovocné (kyslé) chute ani prílišnú horkosť. Zlatý stred.
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Emília si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené - najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov).Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť stránku pražiarne Zlaté zrnko v časti Univerzita kávy.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ●○○
Sladkosť: ●●●
Horkosť: ●○○
Aróma: ●●○
Intenzita: ●●○
Dochuť: ●●○
Kofeín: ●●○